Kupališta na Zlatiboru

Kupališta na Zlatiboru

Osim šetnji, jahanja, odmora, tokom vrelih letnjih dana se možete kupati u prirodnom ambijentu Zlatibora. Kupališta na Zlatiboru danas su prava izletišta koja svojom ponudom i lepotom mame posetioce. Najveći adut ovih izletišta jeste kupanje u čistoj planinskoj vodi, odmaranje u hladu i šetnja prirodom. Sve što vam je potrebno za jedan fantastičan odmor upravo se može naći u našoj zemlji.

Čajetinsko jezero

Na oko tri kilometra od Čajetine turisti tople letnje dane provode u prijatnom ambijentu čajetinskog jezera. Jezero površine 1.400 kvadrata opasano je četinarima a njegove obale upotpunjuju letnjikovci. Većinu posetilaca čine domaći turisti, dok broj stranih turista raste iz godine u godinu i trenutno iznosi oko 30%. Najveći broj noćenja se ostvari u toku letnje turističke sezone, a poslednjih godina zbog ski centra Tornik, produžena je i zimska sezona, tako da se broj noćenja konstantno povećava. Tokom sezone najčešći posetioci su porodice sa decom.

Jokino vrelo

Jokino vrelo je turistički kompleks koji je udaljen desetak minuta vožnje automobilom od centra Zlatibora. Nalazi se na putu prema Mokroj Gori u Branešcima. Oko jezera koje puni mala planinska reka, nalaze se staze i klupice, restoran, bungalovi, i posebno napravljena mesta za pecaroše. Mesto je odlično da se iz grada pobegne na svež planinski vazduh.

Boškova voda

Otvoren bazen sa izvorskom vodom nalazi se u Ljubišu, na 23 km udaljenosti od Zlatibora. Pored bazena u kojem se možete rashladiti u zdravoj planinskoj vodi tu je takođe i terena za odbojku kako bi upotpunio aktivnosti odraslih i klackalice za one najmlađe. U kompleksu se takođe nalazi restoran domaće kuhinje, gde se hrana priprema sa posebnom pažnjom u kojoj ćete posle osveženja u bazenu uživati.

Kupalište Mušvete

Malo, zlatiborsko selo koje se nalazi na 10 km severoistočno od Čajetine i turističkog centra Zlatibor, obiluje izvorima čiste planinske vode i posebnom mikroklimom.

Za nastanak imena Mušvete vezuju se mnogobrojne zanimljive legende. Na potocima je nekada radilo sedam vodenica, a danas na pregrađenoj rečici postoji uređeno i opremljeno kupalište u kome se turisti rashlađuju i rekreiraju tokom letnjih dana. U sklopu kupališta postoji kafić sa čije se terase prostire prelep pogled na kompletno kupalište okruženo borovima.

Kod Komša

Jezero se nalazi na 3 km od centra Zlatibora. Pored jezera za kupanje gostima je na raspolaganju, teniski teren, kafe bašta, teren za odbojku i badminton, mesto za roštilj i još mnogo toga. Iz centra Zlatibora postoje organizovane ture do izletišta Komša i nazad, a možete se provozati i popularnim otvorenim vozićem, što će za najmlađe predstavljati pravu avanturu.

Čista planinska voda i mirno okruženje su za mnoge pravi izbor za odmor. Uživanje na Zlatiboru je mnogo veće jer okolina pruža raskošne prirodne krajolike i zanimljivosti koje se u njima nalaze. Posetioci sa oduševljenjem uživaju i rado se vraćaju iz godine u godinu.