Čarobna priroda za uživanje u sunčanim danima

Čarobna priroda za uživanje u sunčanim danima

Zlatibor je podneblje sa izvanrednim klimatskim uslovima, velikim brojem sunčanih sati tokom godine, gde je vlažnost i čistoća vazduha na izvanrednom nivou. Zato je i poznat kao “fabrika crvenih krvnih zrnaca”. Sunčani sati i čarobna netaknuta priroda Zlatibora vas ovoga puta vode u naselje Vodice.

Za sunčane i tople dane pravo je osveženje naselje Vodice koje se nalazi na 10 kilometara udaljenosti od turističkog centra. Ovo naselje pripada zlatiborskom selu Dobroselici i u njemu je izgrađeno nekoliko stotina vikendica za odmor.

Prirodne lepote ovog mesta jednostavno pozivaju na posetu. Zato se ovom divnom okruženju ne može odoleti, a to ćete shvatiti odmah nakon prve posete. Predeo je ispresecan tokom planinske reke, visoki beli borovi su raštrkani po livadama i pašnjacima i čine pejzaž impresivnim.

Prema sačuvanim istorijskim izvorima, na prostoru Vodica, daleke 1750. godine bogati sarajevski trgovac Hadži Nikola-Selak je podigao svoj letnjikovac, što se uzima kao početak razvoja turizma na Zlatiboru. Zato meštani ovog kraja tvrde da je na Vodicama rođen turizam ovog kraja i rado prepričavaju ovu priču svim turistima.

Vodice su veoma pristupačne za obilazak, jer preko naselja prolazi magistralni put Beograd-Podgorica. Mesto raspolaže kompletnom infrastrukturom, marketima, modernim kafićima, restoranima, sportskim terenima i parkovima za decu. Ali, najvažnije od svega je priroda koja je kao sa razglednice, čarobna i netaknuta.

Ako vas put još uvek nije naveo da obiđete ovo mesto, neka vas ovi sunčani dani upute na obilazak Zlatibora i njegovih divnih krajolika. Za smeštaj ne morate brinuti, jer tu je kao i uvek, vaša Vila Borova.