Kako investirati u nekretnine u 2019. godini?

Kako investirati u nekretnine u 2019. godini?

Koliko dugo radite i štedite veliki deo svoje plate? Da bi posle jedne decenije, ako ste skupili dovoljno novca, odlučili da kupite nekretninu. To jednostavno ne funkcioniše tako, barem ne danas. 

Osnove investiranja u nekretnine su napravila veliki pomak u poslednje vreme. I taj trend će se nastaviti na dalje u 2019. i dalje. Dakle, ako i dalje planirate igrati igru po starim pravilima, nećete nikad uspeti u svojoj zamisli. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da profitabilno investirate u nekretnine.

Shvatite da nikada nećete biti spremni

Uzmite primer uspešnog investitora u nekretnine. Videćete da većina njih nikada nije čekala pravi trenutak i nikada nisu čekali da imaju dovoljno kapitala da ulažu u nekretnine. Upravo su zaronili u igru sa nužno dovoljnim budžetom, ali definitivno adekvatnim znanjem tržišta i strategijom. 

Nemojte čekati dok ne sačuvate dovoljno. Biće prekasno. Pronađite načine. Budite nestrpljivi. Potražite alternativne načine. Investirajte u nekretnine čak i sa ograničenim kapitalom. 

Proučite tržište – istražujte svaki dan

Da li znate kako će različiti ekonomski faktori uticati na cenu nekretnine u vašem gradu? Imate li kakvu ideju kako će promena u kamatnoj stopi uticati na vaš portfolio?

Ovo su važna pitanja. A ako želite da pametno investirate u nekretnine morate imati adekvatan odgovo na sva takva pitanja. I to je jedino moguće samo ako pažljivo proučavate tržište i učite nove stvari svakog dana. 

Zapamtite, što više razumete tržište, pametnije ćete investirati u svoju nekretninu.

Napravite svoju strategiju i stil

Ne postoje stroga pravila za profitabilno ulaganje u nekretnine. Strategije nisu univerzalne. Ne postoje definisani ‘’koraci’’ koji će učiniti vaše odluke budalastim. Koliko ćete biti efikasni u svojim potezima zavisiće od vašeg sopstvenog razumevanja, potreba, zahteva i ciljeva. Različiti investitori imaju jedinstven stil. Oni izgrađuju sopstvene različite strategije. I morate pratiti apartmane. Koju vrstu nekretnina najviše privlači? Za koje ste niše zainteresovani? Koliko kapitala imate u ruci? Koji su vaši budući planovi? Takva pitanje treba da utiču na vaše donošenje odluka o tome šta radi ona ili on. 

Bi najbolje znate svoje ciljeve. Dakle, ne kopirajte druge. Jednom kada proučite osnove tržišta, krećite se da biste došli do svojih jedinstvenih strategija i stilova. 

Ne držite se dalje od otmenih naselja

Pa šta ako niste bogati? To ne znači da ne možete ulagati u nekretnine visoke klase. Ovih dana možete lako pronaći nekoliko dobrih kompanija za nekretnine koje pomažu investitorima da udruže novac kako bi im pomogli da investiraju u privatne i komercijalne nekretnine na vrhunskom nivou. 

Znači, čak i kada nemate dovoljnu količinu zahvaljujući novonastalim kompanijama za nekretnine možete dobiti zajedno sa drugim investitorima kao što ste vi. Udružiti novac i onda ulagati u nekretnine  sa visokim prinosom koji se obično nalaze u otmenim lokalitetima.