Leto na Torniku

Leto na Torniku

Da li ste nekada leto proveli na planini i doživeli letnje čari planinskih proplanaka?
Leto je mnogima odmah asocijacija na more, međutim, to ne predstavlja svima pravi letnji odmor. Za mnoge ljubitelje aktivnog odmora, planina je pravi doživljaj i avantura koja zaista prija telu i duši. Pored savršene planinske klime, čistog i svežeg vazduha, raznovrsnog planinskog programa, ovu planinsku letnju avanturu morate doživeti!

Da, možete odmarati, dremati, izležavati se na suncu, kupati se u prirodnim jezerima u okolini, ali, zašto ne iskoristiti sve aktivnosti kojima raspolaže sama planina.

Jedna od rekreativnih i sportskih aktivnosti na planini je prvenstveno biciklizam. Kroz ovu aktivnost ćete imati višestruku korist za zdravlje, aktiviraćete svaki mišić i osetićete se ispunjeno. Postoji više vrsta biciklizma, konkretno, planinski biciklizam je glavna aktivnost svih onih koji leto vole da provedu na planini i učine ga nezaboravnim. Za razliku od drumskog biciklizma, gde strepite od nekog nepažljivog vozača koji se može pojaviti na putu, na planinskim i šumskim stazama bezbednost je daleko veća. Međutim, kada vozite bicikl planinskim stazama, i dok uživate u samoj vožnji, uživaćete i u pogledu koje vam pruža bogato okruženje prirode, a koje u drumskom biciklizmu i ne možete naći.

Pored planinskog biciklizma, uživaćete u panoramskoj vožnji žičarom i vožnjom tjubing stazom. Osim ovih aktivnosti posetioci mogu da oprobaju svoje veštine u mini golfu. Teren za mini golf sa devet rupa prilagođen je planinskom ambijentu, a oprema za ovaj sadržaj se može iznajmiti u centru.

Takođe tu je i multifunkcionalni teren za fudbal, košarku i tenis, na kojima je moguća organizacija sportskih turnira. Već sada možete razmišljati o izboru aktivnosti i praviti plan za vaš odmor na planini Zlatibor.

Još jedna vrsta zabave kako za starije tako i za najmlađe, jeste spuštanje bobom na šinama. U bob mogu da stanu i dve osobe. Staza nije preduga, traje možda nešto duže od jednog minuta, ali nalet adrenalina vam svakako neće nedostajati. Bob na šinama predstavlja specijalizovanu stazu za spuštanje kroz šumsko prirodno okruženje uz poseban panoramski doživljaj, a mogu ga koristiti odrasli i deca u pratnji odraslih. Maksimalana brzina boba na šinama je 40 kilimetara na sat, a dužina staze za spust je oko 600 metara. Pored boba tu je i vožnja kartova, nešto slično kartingu samo na tri točka. Oni se voze iskjlučivo po obeleženim stazama sa vrha Tornika.

Za sve sadržaje karte mogu da se kupe na prodajnom mesu u centru Tornika, a na istoj lokaciji mogu da se iznajme bicikli, i ostali rekviziti koji su potrebni za aktivan odmor u prirodi.

Razvojem letnjih sadržaja i širenjem turističke ponude na Torniku, pruža se mogućnost porodicama i ljubiteljima Zlatibora da aktivno provedu odmor na planini i uživaju u prijatnoj letnjoj temperaturi.

Proširenjem adrenalinskih i sportskih sadržaja unapređuje se turistička ponuda Zlatibora i time se postiže cilj, a to je da planina živi tokom cele godine, i zimi i leti.

Zlatibor se sve više pozicionira kao jedan od glavnih turističkih centara u zemlji sa ogromnim potencijalima koji sa novim sadržajima svake godine uvećava turistički prihod.

Svako ulaganje na ovoj planini isplati se na duže staze i zadovoljstvo je obostrano, kako zadovoljstvo posetilaca tako i domaćina.